
قهوه کشور کوبا جزو قهوههای با چگالی بالاست همچنین به دلیل اقلیم و گونههایی که در مزارع این کشور کشت میشود دارای اسیدیته کم همراه با شیرینی متعادل است و طعمی تنباکویی و خاکی دارد. این قهوه به ندرت در بازار ایران یافت میشود.
قهوه در اواسط سال 1700 میلادی وارد کوبا شد. کوبا پیش از اینکه دچار کشمکشهای سیاسی و محدودیتهای اقتصادی به وسیله کشورهای آمریکای جنوبی شود، به یکی از بزرگترین صادرکنندگان قهوه در جهان تبدیل شده بود . بیشترین محصول تولید شده در کوبا از نوع قهوه عربیکای ویلالوبوس (Arabica Villalobos) و ایسلا 6-14 (Isla 6–14) است. جالب است بدانید مصرف نوشیدنی قهوه در کوبا از میزان تولید آن در کشور بیشتر است و فقط مقدار کمی از قهوه تولید شدهی کوبا صادر میشود. در کوبا فقط یک منطقه کوچک در ارتفاع مناسب جهت پرورش قهوه وجود دارد اما با وجود این به دلیل آب و هوای مناسب و خاکی غنی، پتانسیل پرورش قهوه در این کشور را افزایش داده است.
آب و هوای متعادل همراه با تابش مناسب آفتاب، شرایط مناسبی برای پرورش قهوه در رشته کوههای کوبا، فراهم ساخته است.
اقلیم کشور کوبا باعث شده تا این گونه قهوه عربیکا طعمی روستایی و شیرینی متعادلی داشته باشد.
به دلیل رسوم محلی و سنتهای کشور کوبا همچنان قهوه به شیوه تقریبا دارک رست میشود.
کوههای سیرا دلوس ارگانوس (Sierra de Los Organos) و سیرا دل روساریو (Sierra del Rosario) از رشته کوه گوانیگوانیکو (Guaniguanico)، غربیترین منطقه تولیدکنندگان قهوه در کوبا به شمار میروند.. قهوه تولید شده در این منطقه اغلب طعمی غلیظ و تند دارد.
رشته کوههای اسکامبری (Escambray) و گواموای (Guamuaya) 80 کیلومتر طول دارد و در جنوبیترین ساحل در مرکز کوبا قرار گرفته است. در این مناطق قهوه در ارتفاع زیر 1000 متری از سطح دریا پرورش مییابد و دارای اسیدیته بسیار کمی است و بافت آن غلیظ و همجنین طعمی سرو مانند دارد.
کوههای سیرا مائسترا (Sierra Maestra) و سیرا کریستال (Sierra Cristal) در امتداد ساحل جنوبی در شرق کوبا بهترین منطقه برای پرورش قهوه ویژه کوبایی است.
این مناطق چزو مرتفعترین مناطق کوبا به شمار میروند که این دلیل مهم کیفیت بالای قهوهی این منطقه است. بلندی قله تورکوینو (Turquino) که در این منطقه جا دارد 1974 متر ارتفاع از سطح دریا دارد.